家賀屋刺身寿司專門店

Harvest House Sushi
天气咁热,晚餐多咗食日本菜降下温。今日去咗湾仔家贺屋刺身寿司专门店食,贪佢好食之余又食得舒服。餐厅用QR code 落单,非常方便,亦贴心预留位置俾食客摆袋系凳底。我哋一嚟就叫咗特选鲔盛,寿司饭已经有豉油,唔需要额外调味都可以,吞拿鱼各部位都好出色,赤身鱼味浓郁,中拖罗油脂分布均匀,大拖罗咬落去成个口满布油份,非常邪恶。之后叫咗加贺寿司,一啖有哂海胆、虾同吞拿鱼蓉多重鲜味。我仲追加咗𩽾𩾌鱼肝寿司,鱼肝好厚实,仲有小小辣吊一吊味。炸三文鱼皮,炸到好香脆,同一般炸鱼皮相比仲有好脆嘅鱼鳞。西京烧三文鱼鲛,上菜时烧得啱啱好,热辣辣而且酱料味道浓沃,三文鱼肉质结实,鳍嘅部分就好重胶质。之后就系令人好满足嘅刺身,全部好足料好大件。首先有岩手县赤崎蚝,大到一啖食唔晒,好好肉地,而且咬落仲有海水咸味;牡丹虾食埋虾头都唔腥;三文鱼腩够肥美,油脂感十足。特盛山椒鳗鱼丼,鳗鱼好厚,肉身又够腍,边位仲有少少炭烧味,鱼皮亦胶质十足。最后系北海道千层云呢拿蛋糕同朱古力心太软,千层蛋糕嘅云呢拿味好香,心太软就好重朱古力味,简直系完美嘅终结。饮品我哋叫咗冰啤,有唔同嘅味道,我哋分别叫咗接骨木花味同蜜桃味,前者清香,后
特选鲔盛

加贺寿司, 𩽾𩾌鱼肝寿司

炸三文鱼皮

炸三文鱼皮,炸到好香脆,同一般炸鱼皮相比仲有好脆嘅鱼鳞。
西京烧三文鱼鲛

岩手县赤崎蚝, 牡丹虾, 三文鱼腩

特盛山椒鳗鱼丼

北海道千层云呢拿蛋糕、朱古力心太软

冰啤

饮品我哋叫咗冰啤,有唔同嘅味道,我哋分别叫咗接骨木花味同蜜桃味,前者清香,后者就比较甜。两杯冰啤层泡都好厚,仲冻到有少少冰。
2022-07-18
用餐时段