2020-05-03 1682 浏览
Pull Pork Cheese Bagel 🥯 ($88)Bagel 有原味, 芝士味同埋芝麻味三个选择, 我地拣左芝士味🧀 Bagel 分开左两边, 一边摆左大量既青苹果丝🍏 另一边就摆pull pork同埋两埋芝士脆脆🤤 另外仲配有大量既沙律🥗 啲青苹果丝令到成个bagel 好fresh, 啲pull pork 份量多, 但系唔会有油腻感, bagel 更松脆既话会更好😌French Omelette Brioche🍞🍳($92)呢个组合令到我谂起coffee alley 既果个三文治🥪 蛋包住啲免治猪肉🐷, 黄红波椒, 羽衣甘蓝, 车里茄, 烟肉同埋意大利芝士🧀 omelette 切开左三份, 同两块布里欧面包串埋左一齐, 感觉好震撼🤩 面包烤到脆卜卜, 夹埋个omelette 一齐食口感好丰富🤤 另外同样地配搭左大量既沙律🥗菠菜虾肉卷🍝($98)呢道菜唔只睇得味道仲唔错添🤩 净系睇都已经流晒口水, 其实佢系一个好似千层面既意粉, 意粉皮包住菠菜, 虾肉🦐 磨菇, 洋葱🧅同埋车打芝士🧀 睇呢个配搭好似会好漏咁, 但系其实食落一啲面唔会漏而且会食唔停口, 佢既酱用蕃茄汁再加埋唔同

菠菜虾肉卷🍝($98)
呢道菜唔只睇得味道仲唔错添🤩 净系睇都已经流晒口水, 其实佢系一个好似千层面既意粉, 意粉皮包住菠菜, 虾肉🦐 磨菇, 洋葱🧅同埋车打芝士🧀 睇呢个配搭好似会好漏咁, 但系其实食落一啲面唔会漏而且会食唔停口, 佢既酱用蕃茄汁再加埋唔同既香料混合而成, 所以味道几特别, 呢个我觉得值得一试

Icefire Apple Pie🍎🥧($72)
呢个甜品系呢间餐厅既招牌, 所以咁难得黎到点都要试下佢👍🏽 甜品既造型完全系igable📸 呢个Apple pie绝对系真材实料, 酥皮既上面舖满左一块块既苹果再用玉桂粉调味🍎 食Apple pie 又点少得雪呢🍦 热辣辣既苹果批配冻冰冰既雪糕真系好正😌 其实我觉得棉花糖系呢个甜品既味道上冇咩大作用, 绝纯系令到成个甜品更美观

饮品方面餐厅以cheese latte ($45) 最为出名, 不过味道同想像中唔同, cheese 味唔够浓而且仲有少少苦味😔

餐厅既食物质素整体上唔错, 而且配搭同味道郁有新鲜感, 所以黎开大围既朋友可以黎试下
2020-05-01
等候时间
20 分钟 (堂食)