2019-11-18 26 浏览
【蟹三味】 HKD238【海胆三文鱼籽丼】 HKD208【海胆天妇罗】 HKD98九龙城真系一个好多好野食嘅地方,串烧🍢沙嗲锅,泰国菜应有尽有。不过食丼饭就系第一次。我地👫嗌左蟹三味同海胆三文鱼籽丼,两款都好足料好澎湃🤩份量方面绝对对得住个价钱。蟹三味🦀有蟹肉,蟹膏蟹肉,蟹脚同蟹籽。蟹膏蟹肉比平时净蟹膏冇咁浓烈同重口味,不过依然好出色。最紧要系所有蟹肉同蟹脚都唔系晦晦烂烂👍🏻 而海胆三文鱼籽丼,海胆足足有三大旧😍食落好鲜甜冇臭味,放入口有点融化嘅感觉。另外,小食我地嗌左海胆天妇罗,非常新奇,所以特登试下。虽然炸完之后,海胆系保持唔到原本嘅质感,会变得偏硬身。不过依然都系食到海胆味,点少少柚子盐同天妇罗汁,食落好舒服,冇咁油腻。最后提提大家,记得试下依度嘅面鼓汤呀😉虽然系一早冲定放系汤壶入面,不过都keep到够热♨又够浓味😋
【蟹三味】 HKD238
【海胆三文鱼籽丼】 HKD208