2020-12-10 327 浏览
周日来到尖沙咀见到有间好超中chill, 有点像嘅fusion餐厅, 地下有有半open area 饮酒嘅位置, 原来上面系打边炉嘅。见到Menu 嘅价钱尙算合理,便上到楼上试下边炉。 先叫咗个鸳鸯锅猪骨煲和酸菜煲, 另外包括两碟辣同唔辣嘅𩽾𩾌鱼肉,份量都很多,也是用鱼形碟, 相当有雅趣。是已经给了个计时沙漏我们,3分钟便可以食。比较特别嘅系鱼肉好弹牙。小菜叫了个泡椒鱼皮, 份量不算太多,但摆碟很美丽,鱼皮很爽口。再叫了个劲少餐厅有的牛骨髓, 汤海鲜酸菜鱼酸菜汤底下面,很鲜甜又滑。滑豆腐是并非百福豆腐,而是很有豆味的传统滑豆腐。叫了碟精选肥牛,很厚身,不会鞋都唔会肥。日本一口牛好正, 有牛味。鲜虾云吞,新鲜爽口又弹牙。值得一题系,加$18有得任饮薏米水或者柠檬茶。 唔甜仲好fresh,降火又消滞间餐厅系尖沙咀, location,餐厅舒服程度,加食物味道及价钱, 值得一试。

滑豆腐是并非百福豆腐,而是很有豆味的传统滑豆腐。

鲜虾云吞,新鲜爽口又弹牙。