2024-01-06 978 浏览
今次去咗间日本菜餐厅,起初我都系因为附近揾唔到位,所以就走嚟试下。坦白讲,呢次既食验真系出乎我意料之外添!🍣一坐低就点咗个蟹籽沙律开始,天啊,蟹籽咁弹牙,青瓜丝爽口得嚟,真系几相衬!牛肉薄烧都送上咗,一口咬落去,牛肉香软又唔会腻,但记住食嘅时候要快手,凉咗就一般咗。🥩讲到鱼鲛,𠮶皮真系炸得脆卜卜,但后来油味就有啲浓咗。好彩𠮶炒杂菜帮到手,菜味清新,仲可以中和吓肉味。跟住就系鳗鱼饭,正!鳗鱼顺滑过水,就连鱼骨都揾唔到一粒!汤就系面豉汤,暖笠笠滋味丰富。最后𠮶杯雪糕做收尾,普通,但满足感满分。😋整体嚟讲,哩间餐厅既食物质素真系唔错,下次同朋友开工午餐,又或者想食个丰富既午市定食,我一定会再谂起哩家。点道单都食得比较贵,但呷得开心,至紧要!