2015-10-30 435 浏览
工作中忙里抽闲既时候,与同事突然一致地想食拉面,即刻search到公司附近既呢间小店!由于整条街大多数以韩食店为主,不过红色招牌既拉面店都好易揾到!店内装修简洁,保留日本传统拉面店既格局,一行约有10座位,bar台位正正望住厨师以熟练既姿势料理出一碗碗热辣辣既拉面!背后墙上既衣架可挂上外套,设计细心!各款拉面以各个将军名而命名,要边个将军好呢?!最终拣左四国香葱油汤底拉面,其他拉面店无,呢个几特别!猪骨汤底无足利将军咁浓同油,但大量清香既葱花好香,而且唔会愈食愈咸,面质弹牙,薄切既叉烧肥瘦适中又唔韧,加上黑椒粒铺面更香口,真想食多几片!+$10既溏心蛋软软的,半融既蛋黄色泽鲜艳,入口即溶,果然无加错拉面本身已够味,但好奇心试下台面既调味料,红色果个辣椒油几够辣,黑色果个系叉烧上既黑椒油,仲有一支店长既特制鱼油,好香鱼味,唔错喔!至于同事既黑蒜油猪骨汤拉面,我试左啖汤,汤底更浓!
各款拉面以各个将军名而命名,要边个将军好呢?!
豊臣将军拉面
至于同事既黑蒜油猪骨汤拉面,我试左啖汤,汤底更浓!
足利将军拉面
2015-10-27