小火山 (已結業)

The Volcano
2024-03-01 806 浏览
跟朋友黎到依间慕名已欠既泰国火锅烧肉店🥰❤️ 一入门口就见到超可爱既店舖招牌公仔😘 门口仲有个著住民族服既人型公仔😳 超级抢眼🤩 知道佢超热门劲多人,特登系openrice book 定枱🥴 去到都要等一阵先有得入🥴 不过职员态度好好👍 不断道歉同积极安排座位,所以无咩hard feeling🥴入到去座位都几特别,好似露营小屋既造型,有私隐度空间感,坐得都几舒服,仲好够冷气🥴 唔怕焗亲👍我地叫左佢地新出既泰大镬冬荫海鲜面,由于厨师即点即制,所以都要耐心等候🥴 上枱见到果然名副其实,真系好大个镬😳 里面劲多配料,有海虾、带子、蚬肉、鱿鱼等等,全部都好新鲜👍 冬荫公汤底酸度辣度调控得啱啱好,浓味之余又出奇地顺口🤤 面条好似福面一般的质地,惹味又富弹性🥴👍 之后再按推荐,加点咗美国极级牛板键、竹笙虾滑同埋手打三色丸拼盘😚 牛板键牛味够浓,肉质软腍唔会过韧,吸纳了冬荫公汤既精华,更加惹味👍竹笙虾滑好爽好弹牙,够晒新鲜。手打三色丸Q 弹有嚼感,其中一款内馅有流心咸蛋黄浆,都几惊喜😋 食辣野梗系要叫返杯冻饮解下辣🥴 我地叫咗两杯特饮:火山粉蓝牛奶同埋火山青柠蓝泡泡💙💙 两杯外观都好靓👍 好啱打卡🥰

食辣野梗系要叫返杯冻饮解下辣🥴 我地叫咗两杯特饮:火山粉蓝牛奶同埋火山青柠蓝泡泡💙💙 两杯外观都好靓👍 好啱打卡🥰 饮落冰凉又爽口,解腻解辣好啱饮🫶

P.S. 餐厅会收虾片任食及酱料费($28/ 位)🥴
等候时间
45 分钟 (堂食)
用餐时段