餐厅: Nafafa Thai Cuisine & Lounge
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-05-22 653 浏览
我一向都钟意食泰国菜,见几多人比正评呢间新开泰国餐厅,放工就约妈妈一齐食饭顺道庆祝佢生日。餐厅装修蛮有格调、室外观景开洋,职员们服务贴心经常帮忙换碟,菜式摆盘超上镜Appetizer 附送餐前小食> 不得不提餐厅系有比心机去挑选食材,菠萝非常清甜多汁,上面系剁碎猪肉混入香草花生球,调味唔错Grilled Thai River Prawn- Char-grilled fresh Thai river prawn with chilli lime sauce and nafafa peanut bar spice sauce 炭烧泰国大河虾 > 店员提到河虾喺泰国空运到港,唔怪得咁大只。河虾充满炭烤香气、虾肉爽脆上面满晒咸鲜虾膏,跟两款自家制酱汁、妈妈钟意有花生果款招牌酱料,我就喜欢点另一款青酱味道清新Tom Yum Soup- Famous Nafafa tom yum goong soup with prawn Nafafa 冬荫功汤 > 我哋两个都不嗜辣吩咐职员要少辣,饮落啱口味偏青酸而微辣,妈咪都接受到。里面有只一开为二嘅大虾同样爽弹味鲜、另有啲草菇唔错。呢

Appetizer
附送餐前小食

Grilled Thai River Prawn

Tom Yum Soup
Nafafa 冬荫功汤

> 我哋两个都不嗜辣吩咐职员要少辣,饮落啱口味偏青酸而微辣,妈咪都接受到。里面有只一开为二嘅大虾同样爽弹味鲜、另有啲草菇唔错。呢个汤最大特色系无咁杰身、椰奶味不重多咗阵清新香草味,饮落去好顺喉唔会觉得好滞好漏

Cod Roe Rice Paper Roll
- Rice paper with Hakata cod roe, mixed salad sweet chilli soy sauce and nafafa peanut bar spice sauce
明太子米纸卷

> 妈妈胃口不大、点米纸卷同佢share份量啱啱好。中间的明太子成条香肠咁粗味道咸鲜脆卜卜,卷著新鲜蔬菜丝点餐厅特制酱汁,味道几舒服

Mango Sticky Rice
椰香芒果糯米饭

> 摆盘非常清丽、睇见啲芒果我就流口水!水仙芒真心清甜、欣赏!有3种口味的糯米饭分别系原味、班兰同蝶豆花,上面有椰奶最重要系有炸绿豆仁洒面、正宗泰国风味。边食边点伴碟的芒果酱、掂!下次要再嚟食!

Nafafa Shaked Iced Lemon Tea

> 我点呢款手摇泰国柠茶以泰国红茶 、柠檬、糖水为基底,店员好似调酒师咁摇匀所有材料,面有层泡沫入口有种独特茶香、几特别

冬荫功汤
庆祝纪念