2021-09-08 277 浏览
一間以貓貓做主題的黃店,在店內不乏看到很多貓貓精品蹤影,唯欠缺真貓貓,好多人一聽到個名誤會佢係一間貓Cafe😂。星期日下午茶嚟到牛頭角呢頭,發現好多餐廳都冇開,最後搵到呢一間價錢唔貴嘅樓上Cafe蕃茄豆腐湯蝴蝶粉 配煙鴨胸多士 $58茄湯我真係食唔少,最棹忌就係個蕃茄味唔夠濃,呢一碗既湯底夠味而且蝴蝶粉食落唔會好硬,仲要配埋個煙鴨胸多士,呢個價錢來講真係冇乜點挑剔。題外,佢隻貓貓碟好cute cute🥰韓式泡菜拌天使冷麵 $68喺香港咁熱既夏天🥵,我真係好鍾意食凍野,尤其係冷麵。用泡菜同埋天使麵呢個配搭相當特別。冷麵有一隻溏心蛋同埋青瓜作配菜,溏心蛋熟度啱啱好,一開四之下望落好治癒🥰。天使麵夾埋酸酸辣辣嘅泡菜好開胃,仲有幾片灑上飯素嘅青瓜俾你中和下。茶氏港女家姐 跟餐+$10蘋果花茶,蘋果味好充足,甜度屬於微甜香橙冰搖茶 跟餐+$6入面有一整片嘅橙,入口仲會飲到少少橙嘅纖維,但呢杯嘅甜度比蘋果花茶更低,相比之下個人比較喜歡玫瑰花茶

蕃茄豆腐湯蝴蝶粉 配煙鴨胸多士 $58

韓式泡菜拌天使冷麵 $68

茶氏港女家姐 跟餐+$10
蘋果花茶,蘋果味好充足,甜度屬於微甜

香橙冰搖茶 跟餐+$6