要释放压力去Jazz Bar放松心情就最适合不过🍸最近沙田凯悦酒店嘅天天吧变革迎新,以新面貌登场从歌手、鸡尾酒到菜单都令人耳目一新 (˶˚ ᗨ ˚˶) 呢度有高质现场Live Jazz表演,精致嘅特色鸡尾酒加埋五星级酒店环境,成个vibe简直一流🫶🏻一走入酒吧内,四周环境有种神秘优雅嘅气围🫧 配合昏暗柔和嘅灯光,舒服有情调又浪漫!餐厅划分高枱、梳化位、吧枱座位及相当阔落嘅卡位💁🏻‍♀️现场表演由美籍新主唱Phoenyx Novelle献唱💃🏻百变发色系佢嘅标志,当晚佢戴住红发,造型亮眼✨ 经典怀旧歌曲、流行曲、爵士乐,各种类型嘅曲风佢都驾轻就熟🎶 佢磁性深情嘅歌声,令人可以跟随节奏放松摇摆,带大家进入令人陶醉嘅氛围💆🏻‍♀️天天吧酒单非常丰富,有特色鸡尾酒、威士忌、手工啤酒等等欢乐时光烈酒及啤酒等指定饮品有买一送一优惠🍻 除咗酒外,亦有多款酒吧小食🥘我今次一边饮酒一边食晚餐医饱肚✌🏻✦ Pomelo 18 | 柚子18 $98柚子18系多年来嘅招牌饮品以Rum酒做基调,味道香甜可口加入沙田柚、青柠、黑莓甜酒酒感较轻,比较甜非常顺口,好适合女士饮不知不觉就两杯落肚🤫✦ Pomelotini
要释放压力去Jazz Bar放松心情就最适合不过🍸
最近沙田凯悦酒店嘅天天吧变革迎新,以新面貌登场
从歌手、鸡尾酒到菜单都令人耳目一新 (˶˚ ᗨ ˚˶)
呢度有高质现场Live Jazz表演,精致嘅特色鸡尾酒
加埋五星级酒店环境,成个vibe简直一流🫶🏻
一走入酒吧内,四周环境有种神秘优雅嘅气围🫧
配合昏暗柔和嘅灯光,舒服有情调又浪漫!
餐厅划分高枱、梳化位、吧枱座位及相当阔落嘅卡位💁🏻‍♀️
现场表演由美籍新主唱Phoenyx Novelle献唱💃🏻

天天吧酒单非常丰富,有特色鸡尾酒、威士忌、手工啤酒等等
我今次一边饮酒一边食晚餐医饱肚✌🏻
✦ Pomelo 18 | 柚子18 $98
柚子18系多年来嘅招牌饮品
以Rum酒做基调,味道香甜可口
加入沙田柚、青柠、黑莓甜酒
酒感较轻,比较甜
非常顺口,好适合女士饮
不知不觉就两杯落肚🤫
✦ Pomelotini | 柚子天尼 $98
荟萃柚子、西柚和柠檬风味
入口系清爽柚子香气,酸甜均衡
有少少苦甜后劲,尾韵悠长
适合唔想饮太甜又钟意果香嘅朋友
✦ Duck Scent | 烤鸭飘香 $108
片皮鸭Cocktail系新推出嘅饮品🦆
用上沙田18片皮鸭鸭油infused而成嘅Gin
搭配砂糖、黄面酱、青瓜等,融入片皮鸭元素
饮落系三杯之中酒精浓度最高
酒呈少少乳白色,入口清新
酒感重,散发青柠味道
亦有来自君度橙酒嘅果香
加冰令甜味同酒精浓度降低唔少
尾韵带甘醇
✦ Baked Gruyere cheese, Fontina cheese, Prosciutto ham, Sourdough bread | 焗瑞士芝士, 芳堤娜芝士,风干火腿,酸种面包 $198
上菜时盖上玻璃圆罩,店员将罩拎开
烟雾随即飘出,非常抢镜,好IGable! 📸
包面布满Prosciutto ham同半熔芝士🧀
一拉已经牵出长长拉丝,芝士香四溢
面包食起嚟松软油润,香草味突出
影完相摊冻咗外层依然超脆🤩
✦ Sauteed octopus, Green whelk, Parsley, Olives, Capsicum | 炒八爪鱼,翡翠螺,番荽,橄榄,甜椒 $198
八爪鱼新鲜爽弹🐙 翡翠螺烟韧入味
加入橄榄、甜椒、Parsley突出食材鲜味
风味十足,佐酒必点菜式
✦ Sauteed prawns, Chorizo, Potato, Chilli, Garlic | 香煎虾球,辣肉肠,薯仔,辣椒,蒜片 $188
令我谂起西班牙嘅一道Tapas「西班牙蒜片虾」
虾球弹牙香口,加入辣椒好惹味
酱汁温和微辣,辣肉肠增添咸香
✦ Buffalo chicken wings, Blue cheese dip | 水牛城辣鸡翼,蓝芝士酱 $188
鸡翼外脆内嫩,每只都沾满酱汁,甜辣兼备
甜味较出,食多都唔会觉得太辣
食水牛城辣鸡翼当然不能缺少蓝芝士酱
呢款蓝芝士酱咸咸地容易入口
配辣鸡翼系Perfect Match👐
✦ Baked nachos, Plant-based bolognese, Cheddar cheese | 墨西哥粟米脆片,焗素肉酱,车打芝士 $168
墨西哥粟米脆片送酒一流
脆片浓味脆口,搭配车打芝士令人食唔停
个肉酱真系唔讲唔知系素肉🫢

💬 总结
好enjoy个Phoenyx Novelle嘅表演🥰
听佢嘅歌声令我可以放松心灵,身心舒畅
Happy Hour买一送一优惠超值👍🏻
同三五知己畅饮就啱哂!
用餐时段