2024-05-06 135 浏览
今日行沙田新城市见到有间泰国菜,门面几靓,吸引咗我入去。座位都非常舒服,有啲大枱亦有梳化位。限定菜单:泼水节海王手工菜早前香港都有泼水节,当然也要搅搅新菜式啦。蟹肉海鲜脆米泡饭锅配冬阴功:话明泼水节,梗系要有「泼」嘅动作啦。仪式感十足:吃饭前要将旁边的调味配料拨入饭中,加强饭嘅口感。不过辣到喷火,尤其是明火煮滚后加埋辣好过瘾。配料有蟹肉碎、虾仁、鱿鱼。泰式脆鱼松拌青芒沙律配泰式鱼露汁平时食泰国嘢好少食青芒沙律,质感系好有柔软,好食过平时既菜丝沙律🥗加埋脆鱼松食口感真系好特别。咸香嘅鱼露汁冇得输。椰香豚肉西米丸子望餐牌一黑一绿色以为系甜品,估唔到系咸㗎!好邪恶,每粒表面上有一粒辣椒,又系食到喷火!但糯米丸子咸咸地又几好味

限定菜单:泼水节海王手工菜
早前香港都有泼水节,当然也要搅搅新菜式啦。

泰式脆鱼松拌青芒沙律配泰式鱼露汁

椰香豚肉西米丸子