2016-07-16 8753 浏览
话说小妹喺观塘做嘢,务求试尽观塘嘅特色美食。呢期就集中喺东广场入面,试完日式,台式再试汉堡包,今次就试下上次试过早餐嘅coffee art.见上次早餐不错,今次叫埋几个同事一齐嚟试下拒嘅午餐,果然无令我失望,每样嘢都系水准之作。午餐有几个选择,一人叫左一份午餐,前菜可以选沙津或者绿茶多士半件。我就想试下个多士,好特别,谂起绿茶通常只系会觉得苦苦地,如何将苦味加入多士到呢?食出嚟又会如何?答案系,多士系甜甜地的,淡淡嘅甜味入面有绿茶嘅香味,但又无左拒嘅苦味,非常夹,值得一试。沙津就系配胡麻酱的,好难唔好食,哈哈。细细杯装喺玻璃杯入面。到主菜我选左,牛肝菌意大利云吞--必食之选。拒用左忌廉汁做底,还有小小芝士味,浓度岩岩好,仲加左小小洋葱粒吊下个味,好正。云吞函应该系肉加埋d牛肝菌一齐,嗅落无咩味,食落就好香,口感颇软身的。但系味道真系好特别,好正!唯一一样我就系觉得个皮偏厚左小小,如果可以薄番小小,直头系完美!另外同事都点了几款不同的意大利粉,有两款值得推介一下。温泉蛋肉酱长通粉--温泉蛋全流心,笃穿嚟食捞埋个长通粉食好正,长通粉系烟烟韧韧类型。肉酱更食到有蕃茄粒粒,除了有蕃茄味外还好有

另外同事都点了几款不同的意大利粉,有两款值得推介一下。

温泉蛋肉酱长通粉--温泉蛋全流心,笃穿嚟食捞埋个长通粉食好正,长通粉系烟烟韧韧类型。肉酱更食到有蕃茄粒粒,除了有蕃茄味外还好有口感。
黑松露杂菌长通粉--黑松露超香,食落口味道都好浓。长通粉本身已有汁做底,加埋黑松露有锦上添花嘅感觉。

另加20蚊可以加三只柚子鸡翼或泰式虾饼,我今次加了鸡翼。鸡翼系先炸后再加柚子果酱。端出来热辣辣更是即炸的,入面的肉质鲜美,仲好嫩滑,绝对值得一试。
早餐试过一次已经好有水凖,午餐今次试过都超正,证明餐厅有一定的质素,而且价钱非常合理,50多元起就有一个套餐,大家不妨试试。