系openice见到呢间开饭热店泰国菜,地点系诺士佛台都几方便,价钱又唔会太贵,所以就约左朋友聚会系呢间食。7点同朋友上到去,其实有点惊讶,因为装修都几陈旧而且似中式餐馆多点,而且现场都唔多客,有8成台都无人。打开餐牌,大部分餐点价钱都中价,但海鲜类都劲贵,所以我地都系点小菜为主。我地四个人点左鲜虾柚子沙律、酸辣凤爪、炸虾饼、冬阴功汤(大) 、鸡肉青咖哩、杂锦串烧、马拉盏炒椰菜苗、椰汁西米糕。大部分水准都不过不失,每款价钱都大概一百蚊左右,份量唔算大碟。但食完真系无咩记忆点,埋单每人$255(记住我地无叫海鲜),以咁既价钱,我去MANGO TREE食会开心D,起码有VIEW有装修。
2019-02-21
  • 炸虾饼