2023-04-06 532 浏览
早排喺社交平台见到跑马地有新cafe开,所以趁返工前有时间就去买外卖试下店舖位置都几易揾,喺叮叮总站附近。未入去之前就已经被佢哋店舖墙上面嘅壁画吸引咗,好靓,墙上面喺画咗啲马仔同咖啡,好突显到咖啡店同跑马地。我总共叫咗两份嘢食,一杯咖啡- Spicy BBQ pork belly roll($138) -肉酱意粉($98)- Iced latte ($45)当我比完钱嘅时候,男店员用一个比较冇礼貌嘅态度叫我企喺出面等10分钟,可能佢忙紧啦,但系我觉得可以有礼貌少少,听完真系有啲唔舒服😓咖啡喺正常水准,无咩特别,对我嚟讲无苦涩味道就已经好好😂肉酱意粉 $98味道还好,就喺一般嘅肉酱意粉。不过酱汁偏少,食到尾有啲干身。Spicy BBQ pork belly roll $138专登拣一样推荐食品,点知....先讲旧肉,佢同我想像中嘅pork belly有好大分别。开头以为会入口即溶,点知系相反!无论喺块皮定喺旧肉都好硬好干,硬到完全咬唔开,足足咬咗5分钟一旧咁硬嘅肉再加两片排包,真系一啲都唔夹,最后都系要分开食。包还包,肉还肉。都明白外卖同堂食嘅质素点都会有分别,但唔会喺咁大分别

我总共叫咗两份嘢食,一杯咖啡

-肉酱意粉($98)
- Iced latte ($45)

咖啡喺正常水准,无咩特别,对我嚟讲无苦涩味道就已经好好😂

肉酱意粉 $98

肉酱意粉

专登拣一样推荐食品,点知....
先讲旧肉,佢同我想像中嘅pork belly有好大分别。

都明白外卖同堂食嘅质素点都会有分别,但唔会喺咁大分别挂!

虽然我喺买外卖,但无论系店员态度定系食物质素都有待改善。
外卖自取