今晚经过荔枝角附近, 走左去D2 PLACE行左一阵见到呢间餐厅几有风格, 贡入去八卦, 见到佢地有威灵顿牛扒就入去试下因为我好耐无食威灵顿牛扒情况就咁, 佢地有双人套餐198, 连饭/粉同饮品但老婆唔得闲, 我自己一个就单点128+8蚊饮料里面装饰几特别,  但好多人, 座位有D迫唔系咁舒服等左十几分钟左右, 黎到就系简简单单的一个扒配菜: 西兰花, 普通, 无乜味薯蓉: 纯粹薯蓉, 无火腿粒或烟肉, 所以味道系寡D, 不过热到起烟, 所以我接受到牛扒: 切开, 生熟分明, 有少少甩皮情况, 但可以接受   食落有牛味, 肉汁仍然保留住, 中间有菇粒, 但唔系磨菇似野菌  而且有一种熟识味道, 唔知有无猜错, 好似鸭肝酱味道  以牛柳黎讲唔靭无渣已经系合格, 食落亦唔觉老  威灵顿牛扒其实好难做,  整体味道都合格以上, 百几蚊我觉得真系超值饮料: 中午饮左奶茶, 所以选左苹果花茶, 少甜, 淡淡苹果味, 唔错
今晚经过荔枝角附近, 走左去D2 PLACE行左一阵
因为我好耐无食威灵顿牛扒

情况就咁, 佢地有双人套餐198, 连饭/粉同饮品
但老婆唔得闲, 我自己一个就单点128+8蚊饮料
里面装饰几特别,  但好多人, 座位有D迫唔系咁舒服
等左十几分钟左右, 黎到就系简简单单的一个扒

配菜: 西兰花, 普通, 无乜味
牛扒: 切开, 生熟分明, 有少少甩皮情况, 但可以接受
  而且有一种熟识味道, 唔知有无猜错, 好似鸭肝酱味道
  以牛柳黎讲唔靭无渣已经系合格, 食落亦唔觉老
威灵顿牛扒
樽仔苹果花茶
切开 7至8成熟
题外话/补充资料: 原本谂住百几蚊应该好行货, 但估唔到师傅手势几好, 我连块皮都食埋 临走仲见到隔黎块斧头扒好大块, 下次带老婆黎试试
2021-05-08
  • 威灵顿牛扒