2018-05-05 2742 浏览
今日一班兄弟姐妹同妈咪庆祝母亲节, 妈咪系加拿大番黎,住系Murray The Nicolas Hotel. 番到黎紧系想食广东菜.原来国福楼系Murray开左.听闻都贵.但一年得一次母亲节, 妈咪又甘远番黎.就去试吓. 一早订左枱,好快就坐低.餐厅环境唔错,地方好阔落,如果日头黎都应该好舒服.因为餐厅设计有好多自然光入到黎. 经理非常亲切为我地介绍了几道菜式. 杏汁杏仁白菜猪肺汤,老火汤好甜,而且加了杏汁更加润.妈咪都话好. 头抽新鲜南非鲍鱼,口感丰富. 砵酒牛脷牛尾好香浓. 上汤杞子浸菠菜苗, 菠菜苗食落好嫩, 上汤味道可以食到金华火腿.到甜品,经理推介灯影煎堆, 哗!好大个好圆,大过我拳头. 煎堆好薄身,呢个无介绍错,好好食. 发觉佢地系食物买相方面冇好花心思去装饰,好似屋企𩠌,但食物味道就非常之唔错. 妈咪紧系食得好开心喇.
头抽南非鲍鱼
东星班
砵酒牛脷牛尾
上汤杞子浸菠菜苗
灯影煎堆
2018-05-05
等候时间
1 分钟 (堂食)
庆祝纪念
母亲节