2012-07-18 463 浏览
今次玩大饱口福 facebook 举办的「食评达人」, 有免费试食机会当然要食餐饱。首先试左 冷盘, 寿司同沙律。寿司 饭粒软硬适中, 口感唔错, 如果加多小小醋就更好。 喜灵鱼刺身放在冰上, 但仍然略嫌不够冻。最推荐带子同赤贝, 依家每个食客入去都会派一粒玩具红宝石, 拎住红宝石可以去换一份 新鲜即开的带子同赤贝, 带子非常鲜甜, 全场最好味的食物, 赤具都新鲜好味, 值得推荐!! 沙律亦不错, 很多酱汁选择, 青瓜, 蕃茄亦算新鲜!另外, 试食左d 热薰, 呢条蒸鱼蒸得非常唔错, 时间岩岩好, 肉质很滑, 大厨话系每日新鲜运黎既, 大家要试试!! 士多啤梨鸭胸都ok, 肉质都算嫩; 香芒龙利柳就中规中矩。 值得一提的还有几款食物, 就是烧蚝 同 燩汤, 烧蚝系现场即烧的, 每人每次限拎二只, 岩岩烧完既蚝连汁仲滚下滚下, 上面烧香左既蒜蓉连成只蚝一齐入口, 真系好味!! 燩汤很足料, 一盎唔大, 但入面塞满汤料, 入口很浓郁, 忍不住饮左二盅。还有要排队拎既龙虾, 肉质煮得太熟了点, 但膏很多, yummy!另外, 甜品对我而言就比较一般, 因为偏好比较淡的甜品, 而呢到的
非常鲜味
很滑
炖汤正!
另外, 甜品对我而言就比较一般, 因为偏好比较淡的甜品, 而呢到的甜品都比较偏甜, 但味道还是不错的, 卖相讨好, 而且款式繁多, 我试了下面这几款也ok, 右上角那款超浓朱古力味!! 右下的杂果挞是我的favorite
dessert
总括黎讲, 整体质素属于中上, 食物量供应足, 想食的食物都拎得到, 而且空间宽敞, 环境舒适亦干净! 以这个价位来说, 是很值得一试的。
2012-07-16
用餐优惠