2023-03-22 178 浏览
疫情复常后,终于可以安心地食一餐鸡煲火锅喇!呢间系荃湾同旺角都有分店既18楼鸡煲火锅专门店,名符其实位于18楼架!🤪今次黎荃湾店打大佬,睇下食到几多野🤪店内除左每枱可用QR code落单点配料食材外,亦有饮品区同蔬菜区比客人出黎「走走」。各区都有好多选择,菜亦好新鲜。我地分别拎台湾冬瓜茶(左),同冷泡茉莉茶(右),最后我个杯冬瓜茶获胜,因为连朋友续杯时都系拎冬瓜茶😎,两杯味道得宜,唔会偏甜偏浓味,正正可以系鸡煲火锅之间取得平衡。同朋友点左个A餐食,值得欣赏既系我地一坐低就会有职员送上鸡煲啦,仲要系已经可以食得,唔使等佢慢慢熟先可以食呢!对于做任食火锅黎讲,真系好有良心!咁我地唔客气,就可以即刻品尝啦!☺️鸡件切得正好,唔会太细或太大件,每件亦好入味,我地点左bb辣,有好微既辣加埋浓浓鸡煲墙味,好正👍🏻A餐虽然无咁多选择,但亦已好满足啦,有猪、鸡、牛、羊、海鲜、丸、菜等等,同埋每份肉都坚系新鲜的,最中意羊肉,羊酥味突出,过足口瘾呀🥰海鲜类别亦要一赞,虾、沙白、鲩鱼片…全部都好新鲜,沙白煮到开口后即食,无沙之余亦有鲜味,鲩鱼片爽口,切成厚片好口感十足! 呢度仲有花胶食架🤤索哂啲味好正!呢餐食

咁我地唔客气,就可以即刻品尝啦!☺️

呢度仲有花胶食架🤤索哂啲味好正!

呢餐食得好满足,呢间地方好大好宽敞,坐位之间亦有充足间隔,绝对唔会人逼人,可以享有足够私人空间,又可以食到饱饱呀!下次再黎过😎🤤🤤