2017-11-27 98 浏览
今晚去完旺角胜利道买罐罐比屋企两只猫公主,就同老婆行过黎旺角金鸡呢边揾食啦。行到金鸡广场,见到有间To-Gather CAFE,我又拎住咁多猫罐,梗系想快到揾个地方坐低啦,所以就同老婆讲「就呢间啦」呢个易拉架就喺金鸡门广场门口当眼处,行过都会望到。呢间楼上CAFE可供包场,有几个PARTY SET任你拣,另外右下角呢张特别FOR打机人仕,多款套餐以猎人价发售,而在场亦见到有1-2台系打机人仕,见佢地全副武装聚精会神不停打,又确系几有气氛。呢个情景令我此谂起自己年青时都系几个FD打机打到天昏地暗嘅日子。SET DINNER有以上几款,海鲜、鸡、猪都有齐,仲有一款素食选择,真系照顾周到。另外,仲有其他沙律、小食及多款不同饮品选择。最后拣左套餐,餐汤系粟米汤。天气凉左饮碗热汤可以暖下胃先,仲有面包粒点缀一下。先黎一个To-Gather拼盘,有蜜糖鸡翼、炸粗薯条、春卷、蜜汁鸡肉串、日式饺子、吉列凤尾虾、盐酥鸡粒同咖哩角,样样都有好开心。我同老婆都钟意食鸡翼,所以另外叫左份蒜香鸡翼,炸得够香脆而且蒜香够惹味香口。呢个鲜茄焗招牌香茅猪扒饭,鲜茄同芝士味都咁重,厚切猪扒两大件,再配上炒饭,比起什么一
所以就同老婆讲「就呢间啦」

呢个易拉架就喺金鸡门广场门口当眼处,行过都会望到。

呢间楼上CAFE可供包场,有几个PARTY SET任你拣,
另外右下角呢张特别FOR打机人仕,多款套餐以猎人价发售,

SET DINNER有以上几款,海鲜、鸡、猪都有齐,
仲有一款素食选择,真系照顾周到。

另外,仲有其他沙律、小食及多款不同饮品选择。

最后拣左套餐,餐汤系粟米汤。
天气凉左饮碗热汤可以暖下胃先,仲有面包粒点缀一下。

To-Gather拼盘

日式饺子、吉列凤尾虾、盐酥鸡粒同咖哩角,样样都有好开心。

蒜香鸡翼

我同老婆都钟意食鸡翼,所以另外叫左份蒜香鸡翼,
炸得够香脆而且蒜香够惹味香口。

鲜茄焗招牌香茅猪扒饭

呢个鲜茄焗招牌香茅猪扒饭,鲜茄同芝士味都咁重,
厚切猪扒两大件,再配上炒饭,比起什么一哥焗猪扒饭仲吸引。

黑松露海鲜意大利饭

我对黑松露无乜兴趣,相反呢类贵价食材对女仕们总有一份吸引力。
加上大大只嘅海虾及新鲜嘅蓝青口,老婆食到LAM LAM脷。

朱古力奶昔及朱古力雪香
朱古力雪香及朱古力奶昔两杯都有香浓朱古力味,而奶昔就多一份幼滑感觉。

咖啡朱古力慕斯蛋糕

套餐加$10就可以食到咖啡朱古力慕斯蛋糕,
我食完个饭加小食拼盘已经饱死,老婆仲可以食到呢件CAKE,
女人果然系有个甜品胃,见老婆食完好满足个样,相信呢餐佢都好满意啦。
用餐时段
To-Gather拼盘