2019-05-18 344 浏览
之前上网见到尖沙咀有间以榴梿做主题嘅餐厅,作为榴梿忠实粉丝嘅我,就趁机去试下。喺香港好似比较少榴梿做主题嘅餐厅,一入到去就已经闻到榴梿味🤤🤤好香。坐底冇几耐,老板同老板娘都各自向我同朋友介绍佢地嘅招牌菜,榴梿芝士饼同期间限定嘅榴梿雪球。咁我同朋友两个人就叫左一个榴梿芝士饼,榴梿雪球同一杯榴梿珍珠奶茶呢个榴梿芝士冻饼都几香榴梿味,芝士味较重。可能系因为冻饼嘅关系,食落好似食紧榴梿冰条感,口感好特别。至于呢个榴梿雪球,榴梿味好重。因为有一旧榴梿喺入面!加埋啲cream同系冻食嘅关系,真系好似食紧榴梿雪糕咁!好正!店员仲推介我地用手食,好似会滋味啲!😂😂最后就系呢杯榴梿珍珠奶茶。先讲左佢将榴梿打成好似奶昔咁,口感好滑!更值得一提系佢地啲珍珠煮得好有口感,好好咬而且好大杯,好彩两个人share !整体黎讲,餐厅不论系老板定店员都好友善!而且老板讲佢地有自家果园,所以有物质保证!

店员仲推介我地用手食,好似会滋味啲!😂😂

而且好大杯,好彩两个人share !
2019-04-30