2024-02-02 182 浏览
今日去咗间「可可猪海南鸡专门店」,一试就爱上佢地啲特色海南鸡饭。先讲下椰香海南鸡饭,饭嘅椰香味真系令人惊喜,饭粒粒分明又唔会太干,同平时食嘅海南鸡饭完全唔同。🍚鸡肉滑嫩得黎保持住肉嘅原汁原味,而家秘制酱汁更加系锦上添花,咸香中带有微微嘅辣味,正!日式胡麻酱手撕鸡冷面就更加出乎意料,面条Q弹,啱啱好嘅冰凉感觉,加上青瓜同生菜丝嘅清爽,啖啖齿颊留香。😋蒜泥白肉更加惊艳,腩肉切得薄薄透光,满满嘅蒜蓉充满诱惑,一边微辣一边带点清新酸味,啖啖都令人唔禁想一啖接一啖。饮品𠮶边,金罗汉果养生茶同热情丰盛都几够水准。罗汉果茶唔会太甜,反而带点自然果香,仲有真材实料嘅杞子同菊花;热情丰盛就够晒清新,热情果、杞子、青柠嘅组合好配合,一饮解腻。🍹综合下来,整个体验好满意,下次都会再黎这里买,值得推介俾啲寻求新口味嘅朋友!