2024-03-19 360 浏览
每次经过佢嘅分店都觉得餐厅装修好靓,啲野食好colourful🤩特别系个饮品,劲浮夸🤭一见到个济州橙,就认得系呢间餐厅🤣🤣今次终于有机会试佢系咪真系好睇又好食😁🥘酱油黑毛猪白切肉紫苏拌饭 ($138)黑毛猪肥瘦均匀👍🏻酱油煮过又香又甜,胶原满满仲入口即溶,真系食到停唔到口😆拌饭拌泡菜调味都几香口惹味😋不过拌饭口感偏硬😆🍣传统饭卷 ($72)每逢食韩国菜都好钟意食饭卷😝一上枱已经闻到好香麻油味😌系传统饭卷嘅味道😍😍饭卷包得实净,好足料好满足😋现场所见每一枱都有叫呢个饭卷,去到尾段仲听到店员讲已经卖晒😱好彩比我叫到🤭🍮提拉米苏 ($58)甜品卖相精致,cream都几香滑,又唔会太甜👍🏻可惜手指饼底浸太湿影响口感😅下次可能试吓pancake会唔会好啲😝🍊济州金橘乳酪 ($68)虽然话佢浮夸😝但咁signature嘅打卡饮品,点都要试吓嘅😙原个济州橙喺饮品上面,劲吸睛🤩饮落酸酸甜甜,几fresh👍🏻🦄梦幻紫薯奶 ($48)如果系外貌协会😏特别钟意佢梦幻嘅外表嘅可以叫杯试吓😆紫薯味比较淡,奶味较紫薯味重🤔
酱油黑毛猪白切肉紫苏拌饭

🥘酱油黑毛猪白切肉紫苏拌饭 ($138)

传统饭卷

🍣传统饭卷 ($72)

提拉米苏

🍮提拉米苏 ($58)

济州金橘乳酪+ 梦幻紫薯奶

🍊济州金橘乳酪 ($68)

🦄梦幻紫薯奶 ($48)
酱油黑毛猪白切肉紫苏拌饭
传统饭卷