2014-04-08 5499 浏览
一心等尖咀店等到颈都长,老铜店实在太远人太多。试业期间快来试试。在九龙区开分店可以分散人流,老实讲,当日3点50分先到,见到龙尾一心打家输数,但其实又唔算多人等,只系一条短楼梯就到地下搭LIFT大堂。而且移动速度尚算理想,等左一个钟多少少都不为过。(或者加上一心预左要排,系老铜都要等两粒钟啦,而家排队食好野习惯晒,等下已经成自然)来自店湾的店员依旧好亲切,有礼貌。有位年轻既男店员更不时指很喜欢我的颈炼,这种服务气氛,真的令人很受落。店一样舒服,最令人赞系同老铜店一样,唔会搭台,令你食得轻松又自在,安排甚佳,这方面香港的餐厅要参考一下。朋友想点的招牌菜全SOLD OUT,所以点了一个咸点PIZZA包,外面睇起唻都几丑下…不过凡事唔好睇外表,个样唔靓,不过非常好味(我试左一啖),料足,够浓!至于我,上次系老铜已经点过鲜果WAFFLE,今次叫个无咁巨既绿茶红荳。稍为有少少失望,WAFLLE依旧够热够轶,不过味道略嫌太『寡』,因为坊间抹茶配搭要做到出色真的不易。不过此WAFLLE配上CREAM,味道增加左层次。建议都系叫返招牌个两款会比较安全。饮品方面,迷恋佢嘅果茶,我点了冻,朋友点了热,大家
一心等尖咀店等到颈都长,老铜店实在太远人太多。
试业期间快来试试。

饮品方面,迷恋佢嘅果茶,我点了冻,朋友点了热,大家都非常钟意。已经捧住个肚,如果仲点奶类同咖啡类,会吃不消…果茶真系一个超好既配搭。香港少饮到咁足料,咁有质素既果茶,真系必然之选!
整体唻讲非常钟意咖啡弄,尖沙咀水准KEEP到。下次会再帮衬。*当然…要抽个时间啦~~~
2014-04-04
等候时间
80 分钟 (堂食)
  • 果茶
  • 现烤熏鸡吐司披萨