2017-06-22 269 浏览
装修已久一直期待有新的主题食肆, 上周开幕日下雨天, 但人流颇多.  今天怀疑冷气有问题, 超市唔见有鱼卖, 饶之味冷气亦不足.环境仲有少少新鲜装好修的味被安排的座位冷气滴水, 可以掉枱其实没有问题, 但今日食肆真系好热, 成面汗, 比在室外更热.用餐因为是午餐用饍, 并没有好奇问要晚间餐牌.午餐都是套餐, 配有沙律, 面豉汤, 渍物.  有猪有牛有鱼, 以午餐来说都正常.我们一行4日点了4个套餐, 两个厚切铁板牛, 一个薄切铁板牛, 一个猪肉.  当服务员送餐时, 其实我们4人都有说不出的"咁既" 的表情, 因为食物presentation 真系好令人失望.  说价钱, 唔算贵, 亦唔系好平, 新店开张亦没有大赠送收平, 所以,  可唔可以个餐的presentation 靓少少.味道是好的, 份量亦是合理, 在十分热, 而且个presentation+价钱 vs 我地期望有落差的情况下, 几好味都假 (又唔算系), 再唔再回头真系要考虑, 或者等成个九号水产整好D先啦......成个场还是有点吉, 似特大AEON海产部.....另外, 茶介每位8元, 水免费, 但要杯水都系要问先有,

仲有少少新鲜装好修的味

用餐
因为是午餐用饍, 并没有好奇问要晚间餐牌.
另外, 茶介每位8元, 水免费, 但要杯水都系要问先有, 行得入去食都预左有D钱要俾, 只系咁0既服务, 8蚊都唔想俾佢, 服务员真系...唉, 有冇训练过架!!??

P.S.  沙律菜同行有人觉得不新鲜, 我缺纤维, 没有考究全吃.
套餐沙律
铁板薄切牛肉餐