寻日一行10人去万发食, 记忆中炸大肠蜜饯骨好好味, 我哋BOOK位8点, 不过因为有朋友系8:30 / 9:30 收工, 所以我哋8点已经开始坐底6人叫嘢食住等, 先叫大肠(OK), 鱿鱼(OK), 芝士芙蓉豆腐(唔得) 食, 到9点再叫多3样食,炸三宝(好难食, 得炸粉, 鱼肉冇味), 其中我哋有叫咗3转嘢饮, 阿姐A已经好冇耐性我哋叫完一样都未讲完佢就已经掉头走 , 之后朋友都差不多到齐, 所以就谂住叫正餐食, 谂好晒叫蜜饯骨、羊腩煲.........点知......21:15另一短发阿姐B用极之唔高兴声气话......"你哋入嚟已经知道限食2个钟, 楼下有同你讲咖呵? 我而家可以同你落单, 不过唔会加时间比你"......我哋跟住问,"咁我而家叫嘢食都冇得加时间? 你都有枱剩啦!" 阿姐B答, "唔得㖞", 之后我哋再问, "咁我哋比钱再开过张单又得唔得呢?", 阿姐B好坚决同悔气答, "唔得呀, 唔可以咁做, 你加嘢食都好, 够2个钟都要走!" #$@#*(&$&*#^%第一次, 一行人都咁嬲, 食唔饱之余 (埋单HK$7XX) 仲要受人气, 转第2间食落到街, 冇人等位,

落到街, 冇人等位, 仲有3成枱剩......唔怪得冇人等位啦!!!

以后都唔会再去呢间万发!!!
2014-11-13
$86.6 (晚餐)