2019-12-07 1336 浏览
今次系第二次嚟食,但今次(3/12/2019)发生左事就系银包吾见左,自己又大头虾到坐红色小巴返到屋企先知,系差吾多到落车,就小巴到揾,揾极都揾吾到银包,揾左好耐,都揾吾到,幸好我有散子包有啲钱,吾够就问人借,好彩有人借俾我,自己就回想银包在边到遗失,我自己肯定埋完单就将银包放在入背囊里面,在离开餐厅时去等厕所,但是等厕所等左好耐又冻,于是我在背囊拎番件褛黎著,系等待去厕所的时候,我背囊有朋友帮我看守及我背囊没有被偷窃的痕迹,我就估计拎褛著的时候掉左𠮶银包,但我又听不到掉野的声音,于是我打去餐厅问有冇人执到银包,职员帮我揾过我使用过的地方,答我话冇,然后我就打电话给同我一齐食野的朋友,问佢地我银包有冇放佢地到,佢地都答冇,话我吾系已经收左落背囊吗?叫我揾清楚,我话我揾过晒𠮶背囊都冇丫。自己觉得吾会真系被人偷,𠮶又冇吾见左野的情绪,有种觉得会揾得返,问完朋友再去餐厅问多次,职员就安慰我话如执到的话会通知我,甘我只好等电话啦。在翌日(4/12)返工前,我就返回栋大厦到问保安,保安话冇,帮我问问夜更同事,因为同事岩岩走,然后打电话帮我问,答覆都系冇,甘早上时间餐厅还未开,我只好等收工后再上餐
,自己又大头虾到坐红色小巴返到屋企先知
,系差吾多到落车,就小巴到揾,揾极都揾吾到银包

自己觉得吾会真系被人偷,𠮶

在翌日(4/12)返工前,我就返回栋大厦到问保安,保安话冇,帮我问问夜更同事,因为同事岩岩走,然后打电话帮我问,答覆都系冇,甘早上时间餐厅还未开,我只好等收工后再上餐厅揾啦,但我心情又吾会好down照常返工,到我食午饭的时候,我见早上有2个电话打嚟揾我又冇留言,本身我电话系较左静音,然后我较返有声,到接近收工收到职员来电,问我揾到银包未,我好似有啲失忆甘,好似吾知自己银包吾见左,未揾吾返呢件事,我答未丫,但我收工会上餐厅揾,职员话都帮我揾过,都未有发现丫,你一震都可以过嚟揾一揾。甘我收工就去餐厅揾,一上到去餐厅我系等位地方见到我银包,摄住系墙同櫈之间
,劲开心,有感觉𠮶银包等我返嚟带走佢,我揾到银包同职员讲我揾返,就在餐厅外等位地方揾,麻烦职员们的帮忙,好感恩甘多人帮我,发现原来香港有甘多好人嫁
2019-12-03
  • 1++顶级韩牛餐