8:30晚飯時間。一入到去,兩張雙人檯俾啲店員坐左,得返4人檯。咁我好自然行去4人枱。跟住個收銀女店員即刻大嗌“坐雙人檯啊”。我心諗,唔係我唔想坐,係你自己同事坐哂喎。。幾個店員見我企係側邊,先慢慢起身讓返個位俾我坐。。我點咗佢哋嘅食肉皇冒菜套餐,5個餸跟碗飯,但白飯份量好少,係正常碗大小嘅半碗唔夠。平時食冒菜,因為餸同湯都比較多,其它鋪通常都唔會跟咁少飯。咁我就問店員話唔好意思可唔可以要多少少飯。佢話要加$16蚊。咁我話咁唔洗由佢。佢嘅臉色即刻好不滿咁,好似鄙視我唔願意加錢咁,然後擰轉面走左去。。套餐價錢本來唔算低(60蚊)。額外要飯,要加錢,好正常。但佢個份量係特別少。感覺佢地係想博客人加錢點多碗飯,因為冒菜咁濃味咁多湯,好難就咁食餸食得哂。而且啲餸份量亦唔多。食完完全唔飽。總括黎講,服務差,份量少,味道普通。睇到其他食評都提到啲店員態度差。似乎係一向都係咁。十分不建議食。
幾個店員見我企係側邊,先慢慢起身讓返個位俾我坐。。

而且啲餸份量亦唔多。食完完全唔飽。

總括黎講,服務差,份量少,味道普通。
2024-06-04