2019-11-26 34 浏览
朋友系要见嘅,同朋友好耐无见,所以今日就拣咗一间楼上嘅cafe,贪佢可以坐耐啲又可以玩下游戏咁,约出嚟见吓。呢度位置好方便,西洋菜街行入少少就系,入到黎见到有好多胡桃夹子嘅摆设,啱晒嚟紧圣诞啊。我哋四个人,叫咗一啲小食同埋几个主食再加埋嘢饮。唔驶等好耐,啲嘢食就上晒黎啦。呢一个小食拼盘有圆形春卷,三角形春卷同埋炸饺子,热辣辣啱啱炸好就拎上嚟,食落口有脆卜卜,非常之有口感。而另外呢一个黑椒烟鸭胸炒意粉,黑椒味够晒浓郁,鸭胸唔会太鞋就而且仲有啲辣,啱晒钟意食辣嘅朋友,又够醒神。不过我最钟意呢一个鸡皇焗饭,原因系我钟意佢个酱汁够晒浓郁同埋啲鸡肉都够晒滑。嘢饮方面我哋就嗌左一个百香果茶,呢一个果茶够晒真材实料,入边仲有啲百香果籽,果然系新鲜整起嘅百香果茶。一边玩board game,一边食嘢真系够晒放松,岩晒成班朋友上嚟一齐聚下旧啊。仲有一个好特别嘅嘢,就系呢一度原来有会员制度,咁就可以每次返嚟聚旧,每次都储下会员积分啦。