2023-07-03 102 浏览
星期日嚟到荃湾雅高33,食个late lunch!差不多下午三点先入座,当然就见到佢有好多唔同嘅下午茶餐选择;但我和朋友都希望食番个丰富嘅午餐,所以我哋就选择咗个羊扒午餐同埋一个原条嘅烧鳗鱼饭!当然都加咗唔少嘅小食,如三文鱼沙律、洋葱大蘑菇和焗田螺蒜蓉;因为系午餐,所以有例汤送!例汤忌系忌廉黑松露汤!估唔到跟餐嘅竟然系新鲜嘅牛角包!虽然未系好脆但系都有惊喜,黑松露忌廉汤果然好香黑松露味,亦都算creamy饮落唔错,跟住就系三文鱼沙律,三文鱼切得比较后厚身,沙律菜亦都好新鲜,值得一赞!焗田螺薯蓉上面铺满焗了香嘅芝士,田螺虽然细细粒,但系加埋芝士同埋薯蓉一齐食,味道都唔错;至于洋葱大黑菇,食落都好多汁,亦都值得一赞!跟住嚟嘅主菜原条烧鳗鱼饭真系好大条足足有20cm长!亦都烧得唔错,酱汁亦都到位不过不失,羊扒烧得好淋,再加上芥末酱都好醒胃,唔错嘅选择;最后嘅热奶茶,虽然未系好香浓,但系起码都冇苦涩味;冻柠茶就水准之中!总体来说都系一个唔错嘅餐厅,亦都可以带来惊喜,可以睇得出老板系好用心咁样去做每一个菜式。
牛角包
黑松露忌廉汤