2013-08-26 928 浏览
同友人一行四人在附近打算随便找点吃的,看到这间不用等位,餐牌又好像不错,就去试了~四人都叫了意粉主菜+餐,主菜的意粉70~100不等,加$30就有餐汤、沙律和饮品先上的是汤,应该是面鼓汤,但就比一般面鼓汤清,几香,不过细碗左小小,正确来讲应该系"细杯",因为Size只有一般绿茶杯咁大~不过味道真系唔错沙律主要系菜,但只汁好好味,上面仲有d红色脆脆既粒粒,我都唔知咩来,咸咸地咬落脆脆咁,成个沙律口感提升晒~然后就主菜啦~我叫的是北海道风味汤意粉,先上图:好浓郁的汤,而且有块牛奶响上面,溶左落汤之后令人感动地香呀~(不过好肥哈哈哈)里面有薯仔、红萝卜、烟肉、带子、粟米,成碗份量几足,一般女仔成份餐都应该会食到饱饱呀~朋友叫既系鳕鱼籽咩咩咩意粉(唔记得全名呀XD)都好香,有块柠檬可以自己加柠檬汁仲有一个系三文鱼咩咩咩意粉(对唔住又唔记得全名XD)呢个就茄汁味既,都几好食~最后一个无影到,系卡邦尼汁咩咩咩意粉(点解我个个都唔记得全名...)都香架,不过呢个我无食~无咩感想~我地四个都觉得,四份都好好食,成餐食得好开心~服务都唔太差~^^仲有仲有,+$30呢个餐饮可以选饮品之外,亦可以选白酒,我

然后就主菜啦~
我叫的是北海道风味汤意粉,先上图:
北海道风味汤意粉

朋友叫既系鳕鱼籽咩咩咩意粉(唔记得全名呀XD)
鳕鱼籽咩咩咩意粉
都好香,有块柠檬可以自己加柠檬汁

仲有一个系三文鱼咩咩咩意粉(对唔住又唔记得全名XD)
三文鱼咩咩咩意粉
呢个就茄汁味既,都几好食~

都香架,不过呢个我无食~无咩感想~

我地四个都觉得,四份都好好食,成餐食得好开心~

服务都唔太差~^^

仲有仲有,+$30呢个餐饮可以选饮品之外,亦可以选白酒,我朋友就要左白酒,不过可能唔合佢口味所以佢话麻麻,但起码多个选择,大家都不妨试下^^

2013-08-25
北海道风味汤意粉