2023-02-19 1029 浏览
韩国街当日 一间黄色店面既茶饮店相当抢眼。 店舖唔算细 设有几个位置供客人堂食/堂饮。 店内除左供应茶饮外,都有提供一啲小食 , 行街行到饿都不妨黎依度买杯野食啲野 Menu饮品相当多,最后简左「白桃益力多」($28) 、「凤梨益力多」($28)、「招牌手打香水柠檬茶」($36) 。 职员一收到order 即整 速度劲快 😎。首先讲下此店既招牌「招牌手打香水柠檬茶」。 上网睇或者openrice上都见到唔少推荐,而事实上系咪真系咁评分高呢🤔。 睇到店员真系用尽全力去揍柠檬既🫣, 而所用既柠檬同一般唔同 名为「香水柠檬」 ,其实我孤陋寡闻都系第一次听😅 ,而茶底方面系用左四季春。 所以饮落同一黎既柠檬茶有所唔同,味道几特别, 唔似我地饮开既柠茶🤔味道都唔会话好酸咁。 但系个人可能期待有啲高或者冇话特别偏好柠茶既 ,所以觉得网上吹捧得有小小🤏🏻既over , 各自人口味咁 。 另外 饮品会加左椰果 所以口感唔错之后就到益力多系列,不得不讲 ,益力多是我偏爱之一 依个系列加左爆爆珠落去 所以口感饮落几清新首先系「凤梨益力多🍍」, 本身以为凤梨饮落去会酸,但系饮落去居然唔酸仲几fresh既口感

手打香水柠檬茶

之后就到益力多系列,不得不讲 ,益力多是我偏爱之一
依个系列加左爆爆珠落去 所以口感饮落几清新
唔怪得知会系店内top 6之一
凤梨益力多

最后介绍既系白桃益力多, 白桃饮落唔会话超甜, 饮落甜度岩岩好
白桃益力多
外卖自取