2021-06-26 1541 浏览
平时也在香港仔/鸭脷洲大街食lunch 偶然试试到黄竹坑lunch South Island 都有好几间食店 见依间汉堡包店门外飘过一阵香味 就入去试试我就点左芝士汉堡包lunch set ($118)加一杯lemonade (+$12) 可以拣薯条或者蕃薯条 我都友人就一人拣一只试试个包唔太大既 但我女仔食唔到太多 我觉得份量刚刚好 我觉得钟意食蕃薯既唔会失望 都几好味 蕃薯味好重 又有少少脆咁薯条我就觉得可以啲调味再好味啲 餐厅有茄酱可以自己加 但餐亦有跟酱比客人点薯条/蕃薯条 依只酱就有少少辣 有啲似墨西哥风味既香料 唔错既 不过因为只酱太浓味 点左就唔太食唔到蕃薯味/薯仔味另外芝士汉堡亦都几好味 个包系有微脆既 同埋我欣赏佢个包系冇酱汁 咁就可以食返牛肉同包内配菜既原味 包既馅料有生菜、炒左既甜洋葱、汉堡。加埋既配搭个包虽然牛味唔算太重,但整体食入口系好味总体来讲我会再食提一提大家,这一间店舖不收取现金,只系接受电子支付。
平时也在香港仔/鸭脷洲大街食lunch

我都友人就一人拣一只试试

个包唔太大既 但我女仔食唔到太多 我觉得份量刚刚好

薯条我就觉得可以啲调味再好味啲

另外芝士汉堡亦都几好味

包既馅料有生菜、炒左既甜洋葱、汉堡。

加埋既配搭个包虽然牛味唔算太重,但整体食入口系好味

总体来讲我会再食

提一提大家,这一间店舖不收取现金,只系接受电子支付。
2021-06-22