2024-04-14 102 浏览
今日接朋友收工,佢话好想试呢间猪屋日本料理🥹既然同佢咁耐冇见,一于同佢一齐试呢间嘢啦!🤣估唔到几有惊喜㖞🫣我哋7:15嚟到,见到好多人都等紧佢嘅外卖🫣,好好生意咁🤔而堂食嘅我哋等咗大概15分钟左右就入得去Lu~一入去侍应就比咗杯暖笠笠嘅玄米茶我哋🍵我哋order 咗1️⃣冲绳便当💰982️⃣秋田便当💰94两款便当都系跟刺身三种(三文鱼2件🐟,带子2件,有头甜虾1只🦐)、咖哩饭🥘同味付螺肉刺身几厚身同大块,三文鱼油脂分布平均,味道鲜甜,口感滑嫩👍咖哩饭系配日式咖哩酱,偏甜嘅味道,有粒粒薯仔同萝卜;味付螺肉肉质好弹牙,带有蒜香同淡淡嘅甜辣,好惹味👍冲绳便当另配有吉列千层芝心猪扒 🐖同汁烧金菇牛肉卷🥩个千层芝心猪扒劲高质,开头见佢唔系拉丝有啲失望,但咬落个芝士味冲出嚟,好浓郁、好好食!芝士控嘅我表示大满足😍金菇牛肉卷个烧汁好香,味道唔错。秋田便当另配有脆香吉列鸡扒同汁煮猪软骨。鸡扒外层脆但薄、肉厚而嫩,带有鸡肉天然嘅味道,适合钟意食食物原味道嘅朋友仔👍猪软骨嘅肉好入味、烧到超级腍,软骨好有咬口,每一口都充满层次感。呢餐食到我哋超级饱、超满足!估唔到两个人唔到$200就已经食到咁大份、咁多款日式美食,

一入去侍应就比咗杯暖笠笠嘅玄米茶我哋🍵

我哋order 咗

1️⃣冲绳便当💰98

冲绳便当

2️⃣秋田便当💰94

秋田便当

两款便当都系跟刺身三种

刺身几厚身同大块,三文鱼油脂分布平均,味道鲜甜,口感滑嫩👍

刺身三种

咖哩饭

脆香吉列鸡扒

汁烧猪软骨

呢餐食到我哋超级饱、超满足!估唔到两个人唔到$200就已经食到咁大份、咁多款日式美食,仲要唔洗加一,真系好佛心🥹两个女仔食完真系饱到抱住个肚走🤣下次我哋要记得叫少饭🫢

#香港美食 #美食推荐 #美食日记 #大围 #大围美食推介#田心村美食推介 #日本🇯🇵#打卡 #打卡餐厅 #猪屋 #拉面 #寿司#鱼生#刺身 #sashimi #sushi #taiwai #new territories#hongkong#hongkongfood #Japanesefood #hongkongfoodie
2024-04-12
用餐时段