2020-01-29 1779 浏览
见到某杂志介绍就谂住迟下试,点知话就执笠。咁今日又有事系观塘做有得放早,就买黎试黎到4点几,原来今日芋圆4点半先有得得无应,好在等左一阵就有得买。可能唔系夜晚都系得五人以下排好快到我一早谂定要招牌手工芋圆$44(仙草冻,地球圆,紫薯圆,芋圆小丸子 西米)加椰汁,我觉得最好味系地瓜圆。食到蕃薯味,紫薯味就真系无乜味道 唔知食紧乜。仙草份量多够滑其它材料都系靠个汁,可是汁味道唔甜,整碗都无甜的感觉另一碗拣左自选3款$30(今日话无芋头,粟子圆又话无卖好耐。系咪就执定时间尚早好多野都无,好失望吖)最后拣左桂花冻,地瓜圆同紫薯圆加黑糖汁。唔 ,D桂花.蜜有小小桂花味,可以甜d会更好望落去价钱妳似唔系几平。不过,佢俾平日大碗的,4个人分2碗都好足够。总结:如果喜欢超甜一定啱口味,喜欢清淡的人应该几岩胃口了。我是介乎2者之间所以对我黎讲淡左小小了.

2020-01-20
外卖自取