2025-08-21
星期五晚上,開舖前大約15分鐘就嚟到排隊,前面已經有幾組客人。排到差唔多時間,員工會問定你幾多位。到差唔多開門前,已經有十幾人,第一次嚟相當期待啊!一入到去,有啲人已經即刻嗌嘢食,節奏好快,有大排檔feel~ 我哋三個女仔叫咗6樣嘢,估唔到份量都幾多!特別係粉面,真係大大碟。食物嗌完都等咗一陣,嘢食嚟到就知道點解。因為佢應該真係即刻整,食物好夠熱,好耐冇試過食泰菜真係食得出鑊氣!樣樣都好食,味道方便偏重口味,但係又唔會太咸,總之好惹味!重點係,食完都冇好口乾~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~最有印象係個豬頸肉,真係好耐冇食過咁正的!燒到好香,完全一啲都唔韌,又唔會淋到好似唔知食緊乜咁。竟然可以燒到恰到好處,勁!月亮蝦餅皮蛋都好好食,第一次食,估唔到呢個組合咁正******************************呢間餐廳真係會返番轉頭食,連菜都咁新鮮,唔怪得知排晒隊。到我哋食完,差唔多七點幾,出面仲係排緊長龍! 睇嚟要食到,真係要俾啲耐性
食物嗌完都等咗一陣,嘢食嚟到就知道點解。
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
月亮蝦餅皮蛋都好好食,第一次食,估唔到呢個組合咁正
呢間餐廳真係會返番轉頭食,連菜都咁新鮮,唔怪得知排晒隊。
蒜蓉包
豬頸肉