2016-10-23 645 浏览
今次已經係近期第三次幫襯,每次去深水埗都好掙扎,因為深水埗實在有太多又平又好食既地道野,但係呢間茶餐廳我實在係印象深刻,因為位置超近地鐵站出口,行幾步就到,而且環境比起一般茶餐廳舒服衛生,唔會有濕立立同笠痴痴既感覺,而且坐位好闊落坐得好舒服,野食選擇好多而且有質素份量又多,見到都開心!而且我真係念念不忘佢既熱奶茶,奶味濃郁又有茶味,又夠幼滑,唔係好多地方做到!男朋友覺得炸脾同薯條最好食都係茶餐廳既,我又好中意食茶餐廳沙律,所以我地好瘋狂咁兩個人食左三個餐,飽到晚飯都唔太食得落擺到滿哂,真係大件夾抵食嫁,而且無乜油膩既感覺,炸得好乾身,當堂覺得無咁唔健康,但又有肉汁,好勁回鍋肉炒公仔麵,好多肉好多荀好多芽菜同韮菜,而且又係唔太油同好乾身👍🏻瑞士汁雞翼炒烏冬,又係乜都好多,雖然我中意食燜雞翼多過炸雞翼,但整體都好好食,食完真心覺得唔洗比咁貴去太平館

2016-10-23
下午茶