#What The Food 📍:大坑京街3號地舖🚗:天后地鐵B出口 步行9分鐘📞:+852 9883-3326💲:~HKD250/head for lunchFood quality✔️:water melon gazpacho, Spanish tortilla w/ chorizo, broken egg, paletilla w/ tomato bread, white anchovies w/ piquillo pepper, dessert platter, passion fruit soda👌🏼:manchego w/ quince jam, black ink & seafood juicy rice, Estrella damm laqer, damm lemon總結:😭😭見到佢社交平台 話10月中結業超唔開心 呢間係我私心好喜歡嘅小店 呢排真係執好多好餐廳🥲😋小店形式 雖然冇咩裝修可言 但西班牙菜好有水準 老闆娘超叻 價錢完全係抵食 值得一試再試👍🏼😋一開波試咗西班牙前菜tapas先 叫咗water melon gazpacho即係西瓜凍湯 老闆娘超好咁幫我哋分咗三
#What The Food
📍:大坑京街3號地舖
🚗:天后地鐵B出口 步行9分鐘
📞:+852 9883-3326
💲:~HKD250/head for lunch

Food quality

總結:

😋一開波試咗西班牙前菜tapas先 叫咗water melon gazpacho即係西瓜凍湯 老闆娘超好咁幫我哋分咗三小杯 凍湯嚟蕃茄味重過西瓜 好夏日同好開胃嘅前點🥳

😋除咗凍湯 tapas仲叫咗tortilla蛋餅同炸鴨蛋 非常簡單嘅前菜 完美承接碗凍湯咁打開哂味蕾 好食 唔係話好驚艷但係簡單嘅美味🙆🏼‍♀️

😋另外都點咗三份pintxos 雖然同tapas應該冇太大份別 有white anchovies白鯷魚 > paletilla火前腿 > manchego曼切格芝士 排名有分先後

😋我同另一位朋友生日🎂所以點咗兩份甜品 薑黃糖同紅莓糖churro 配袖子雪葩 非常出色 嗰味勁出 churros本身唔係話炸得剛剛好 但口味獨特好出眾 另一款carrot cake都好味 但比較下失色啲 不過tailor-made $150兩款好抵 仲要包寫字!

😋飲品就覺得passion fruit soda最好飲😎

😋服務好好 老闆娘雖然得一個人 但所有嘢都係佢一個做 連慶祝生日嘅安排得好好 人情味好濃😆

🤔叫咗嗰墨魚汁海鮮燴飯 整體比較濕 但又幾好食

🤔Estrella damm laqer同damm lemon就正常
🤔環境好小店feel 冇咩裝修 weekend都冇咩人真係好值得大家支持👍🏼
😨如果係想打卡未必啱你 但擺盤都唔錯 抵玩