2022-08-16 272 浏览
又过左去西营盘探亲戚,见到附近有间打边炉,好似几吸引咁,自称边炉控既我,竟然未试过中午打边炉,所以决定入去试下。餐牌上款式好多,好多都好吸引想食,点餐之后,侍应就送上「红枣雪耳糖水」俾我地滋润一下。我叫左一边系重庆麻辣,另一边系羊肉汤,分开两边,岩晒唔食羊肉既我,鲜虾一串串,算大只,同埋好新鲜,啲肉透明,美国Prime牛小排既脂肪分布好平均,正系睇到呢个样已经急不及待想渌返一块食下先。羊肉卷都好新鲜,虾滑同桂花蚌好新鲜,睇见已经忍唔到手即刻放落个煲度,佢仲有提示教你渌几多分钟系最好食添~其他蔬菜品种都多,岩晒食完肥腻野食返啲蔬菜清一清个肠。呢间火锅店依家推广紧「生酮火锅,食住瘦」,下次可以试下㖞,呢排兴「生酮饮食」我都要跟一跟个潮流~
用餐时段
  • 生酮火锅