2022-03-06 834 浏览
位于黄埔AEON地库超市隔离嘅泰国餐厅 虽然见到午市套餐定价都唔平😮 但系实在太肚饿啦 所以就入咗去食个lunch 但系呢个故事教训我唔好贪就手😩Lunch set主要都系粉面饭 再配一杯饮品 但系都$70起泰式虾酱炒饭炒饭上面嘅炒蛋真系好抢镜 除咗炒蛋仲有豆角 肉松 腊肠等嘅配料 食入口饭粒都算粒粒分明 但系食多几啖就觉得有啲油腻🙈 虽然炒饭有加到辣椒碎一齐炒 但系并唔辣嘅泰拍耶招牌马沙文咖喱牛筋腩饭呢个咖喱真系好令人失望 一啲咖喱味都食唔到😢 见到咖喱有加到椰汁 但系真系冇乜味 牛腩份量唔多 又切得比较碎 另外仲送条头发俾我哋添 见到真系咩胃口都冇晒🥺虽然红磡区唔系好多泰式餐厅 但系真系唔推荐大家嚟呢间食☹️

泰式虾酱炒饭
泰式虾酱炒饭