2024-04-19 83 浏览
上星期去左黄金海岸个边staycation 见到附近有间西餐厅 L’atlantis就系黄金泳滩隔离 餐厅有室内室外位置 非常之舒服同有情调 staff都好好service 晚餐有好多选择可以散叫,有2人set 而我地就简左2人套餐非常丰富呢😍每道菜都好好味🦪 法国生蚝 呢个套餐包咗两只肥美既法国生蚝 好新鲜🍈 西班牙伊比利亚48个月风干火腿伴金瓜呢个做前菜都几唔错 用哈密瓜夹风干火腿黎食意大利白松露忌廉汤/龙虾浓汤个人比较喜欢意大利白松露忌廉汤 有好浓郁既白松露忌廉味 同埋饮完之后都唔会觉得好制 而龙虾汤都用料十足 味道好浓郁 每款汤都会包一件蒜蓉包 好香既牛油味🦐 阿根廷红虾刺身配青柠辣汁摆盘好精致 而红虾刺非常新鲜 肉质好弹牙 我地仲点左D青柠辣汁更fresh一d tim🥩 法国特醇红酒慢煮澳洲面牛颊呢个慢煮澳洲牛颊都够腍 熟度岩岩好 🐟 香煎格陵兰野生比目鱼配香草白酒忌廉汁呢个比目鱼肉质好嫩滑 鱼皮煎得劲香口 夹埋比目鱼肉一齐食特别滋味🍰🍨Dessert甜品系Opera cake同earl grey cheese cake 仲有个vanilla ice cream 自己非常喜欢

🦪 法国生蚝

🥩 法国特醇红酒慢煮澳洲面牛颊
呢个慢煮澳洲牛颊都够腍 熟度岩岩好

🐟 香煎格陵兰野生比目鱼配香草白酒忌廉汁

🍰🍨Dessert
甜品系Opera cake同earl grey cheese cake 仲有个vanilla ice cream 自己非常喜欢Earl Grey cheese cake好有伯爵茶味道好香 好推介大家试下