2021-05-12 1846 浏览
好味指数😋😋😋回头指数⭐️⭐️开心指数🤗🤗😡😡呢间系朋友拣嘅~ 上网睇过评价都唔错,满满期待!隐身响工厦地库,都算易揾!虽然身处工厦,餐厅都几干净清洁~ 唯一嘅系佢附近嘅厕所都几惊人... 最好唔好试🙈揾过第二度先去~上咗openrice 订位,其实个优惠有误导🙄早鸟时段写明「主菜餐牌8折」,睇得明丫,即系套餐冇折;然而,6pm 后嘅优惠写明「全单9折」,虽然有写优惠不可与其他折扣及优惠同时使用,除非佢解读「套餐系优惠」,如果系咁,不如细节内容写埋「优惠并不包括套餐」,又或者同早鸟时段一样写「主菜餐牌9折」,我照字面解读就系整张单9折啦~去到先知套餐系冇优惠嘅,呢个做法令人好唔开心!😡😡 所以我嘅开心指数要加两个😡😡!当然我唔想做任何争辩啦,因为「餐厅保留一切有关行使之最终决定」!Anyways 佢冇收加一服务费,我心理当咗9折吧😅招牌2人餐($318)🍴必食酸菜鱼(中辣)卖相好靓,有菊花、辣椒同芫茜放面,一锅有劲多鱼,佢系用生鱼做嘅,肉质爽,够厚肉够大旧同滑,冇食到骨,中辣好正,够辣,锅内有芽菜、金菇、薯粉,吸晒汤汁味系几正嘅~可惜... 佢唔够酸度,酸菜比较似咸酸菜多D,唔系一片片,有
好味指数😋😋😋
回头指数⭐️⭐️
开心指数🤗🤗😡😡

上咗openrice 订位,其实个优惠有误导🙄

招牌2人餐($318)
🍴必食酸菜鱼(中辣)

可惜... 佢唔够酸度,酸菜比较似咸酸菜多D,唔系一片片,有几旧大旧到爆,咸味多过酸味...因为唔够酸度,所以整体上有少少失望!😞 个汤用嚟捞饭系开心嘅~(如果够酸度会仲开心)

如果你对酸度冇咩要求,呢个系真心唔错嘅,因为真心足料~

必食酸菜鱼

🍴回锅肉
用咗大量嘅葱,加埋五花腩一齐炒,个味系唔错嘅,好惹味,不过唔知系五花腩太薄... 定系煮过咗火,D肉好干好硬,有D系硬到咬唔到😓

回锅肉

🍴酸辣海带丝
海带丝好爽,冇咩酸味,反而有少少麻辣味,唔错!

酸辣海带丝

🍴黑糖糍粑
糍粑系用糯米做嘅甜品,因为油炸咗,外脆内烟韧,上面有花生碎,黑糖分开上,可以随自己钟意嘅甜度加,做得几好味~

黑糖糍粑

本身叫咗汽水(+$7)因为太口渴,再单点咗
🍴柑桔青柠蜜($24)
清新,够浓郁,几解渴~

整体上有少少失望嘅~如果佢个酸菜鱼嘅酸味出返D... 回锅肉冇咁硬呢... 就perfect 啦~ 不过两个主菜冇想像中好,系扣咗分嘅~
二人餐份量都几大,唔太食得晒~ 如果佢跟埋餐饮会make sense D! 两个人去,我自己建议可以叫一个酸菜鱼、一个白饭、一个小吃、两杯嘢饮!因为个鱼都真系几足料大锅嘅~
酸辣海带丝
黑糖糍粑