2015-08-01 2129 浏览
睇完戏, 未到下午茶时间,四围揾食谂起green waffle diner,有咸有甜又多选择。A.19 牛扒粒薯粒镬仔 $102之前系green waffle diner食过一次佢D薯粒之后已经成为佢嘅忠实FANS。明明只系薯粒,但唔知点解会咁香咁脆,令人爱不惜口 细细粒,但份量多,可以不断咁食,好有满足感 而今次拣左配牛扒,虽然牛扒与薯粒系一个好配搭,但今次牛扒太韧,太多筋,有肉味但水准真的普通 温泉蛋同车打芝士就同薯粒非常match,有锦上添花的作用。W7 焦糖青苹果窝夫 $70全部窝夫可自选窝夫底同雪糕口味。拣左全麦窝夫,谂住好似健康D(又要食肥野又要扮健康 )全麦窝夫比一般窝夫口感较粗糙和干身,但因会跟雪糕一起吃,都唔会因为干身而影响太多。雪糕拣左朱古力味,因为感觉会比较衬呢个窝夫口味 青苹果粒偏酸,如果不跟其他甜的配料一起吃都有D难入口。焦糖粒是有如方糖一般大小,都几硬身,焦糖味几浓。几种配料的配搭几特别,整体味道算不错~~Green Waffle Diner的食物和环境其实真的不错,但价钱真的偏贵了一点....如果是打算坐好耐吹水,咁拉匀(一世)都可以接受啦

A.19 牛扒粒薯粒镬仔 $102

牛扒粒薯粒镬仔
明明只系薯粒,但唔知点解会咁香咁脆,令人爱不惜口

细细粒,但份量多,可以不断咁食,好有满足感

温泉蛋同车打芝士就同薯粒非常match,有锦上添花的作用。

W7 焦糖青苹果窝夫 $70
焦糖青苹果窝夫
全部窝夫可自选窝夫底同雪糕口味。
拣左全麦窝夫,谂住好似健康D(又要食肥野又要扮健康
雪糕拣左朱古力味,因为感觉会比较衬呢个窝夫口味

青苹果粒偏酸,如果不跟其他甜的配料一起吃都有D难入口。
焦糖粒是有如方糖一般大小,都几硬身,焦糖味几浓。
几种配料的配搭几特别,整体味道算不错~~

如果是打算坐好耐吹水,咁拉匀(一世)都可以接受啦!!
2015-06-13
等候时间
15 分钟 (堂食)
牛扒粒薯粒镬仔