2019-10-22 104 浏览
同朋友都系湾仔返工,所以就去咗附近间新泰食泰国菜。一到餐厅,已经见到好靓嘅装修,啱晒大家打卡!转角见到啲台凳已经见到个好靓嘅帐篷咁嘅座位,点知真系可以坐到个个位!食泰国餐点少得泰式炒金边粉?!所以我地就嗌咗个泰式虾炒金边粉。朋友话唔想食太多淀粉质,所以我地就另外嗌咗个马拉沙咖哩(牛)配印度薄饼。野饮原本想嗌啤酒(见到隔离台饮到好正咁😭)但因为听日要返工,所以就嗌咗芒果沙冰同菠萝沙冰。无几耐,炒金边粉就到咗!Size中等,好足料!有四五只虾!味道够,又唔会好油!马拉沙咖哩就唔会好辣,如果钟意食辣嘅就可能要试另一只咖哩。碗咖哩都好足料!好多牛肉!除咗牛肉都有啲薯仔同青椒系里面。印度薄饼有有六块,点咖哩汁食一流!至于菠罗沙冰同芒果沙冰,我同朋友都话对方个杯甜过自己个杯😂不过结论都系唔会太甜同埋水果味好自然,唔系𠮶啲果汁剂好假嘅水果味。以湾仔区食泰国菜价钱中等,位置都好方便!餐厅好阔落,好啱朋友坐埋静静倾计。仲有就系啲waitress服务态度好好!经过都会笑住打招呼🤣有机会要再黎帮衬!
同朋友都系湾仔返工,所以就去咗附近间新泰食泰国菜。
一到餐厅,已经见到好靓嘅装修,啱晒大家打卡!

以湾仔区食泰国菜价钱中等,位置都好方便!
餐厅好阔落,好啱朋友坐埋静静倾计。
有机会要再黎帮衬!