2011-01-30 32 浏览
天气冻, 除左打边炉之外, 好想食d暖笠笠既食物, 前几日就同三位朋友去新罗宝食韩国料理, 因为可以bbq + 食石头锅饭!第一次去尖沙咀分店, 感觉铜锣湾店大少少, 但尖沙咀分店环境比较warm~一向都钟意食新罗宝既kimchi, 多款又好味, 特别系小鱼干及萝卜, 我地都refill左几次呢~!黎到紧系要试下韩式bbq 啦~! 我地点左牛肋骨及猪肉... 牛肉方面, 朋友比较钟意食熟d, 但我觉得medium-well 系最好味既, 所以我可以第一个品尝 真系好好味, 亦烧得好香~~!!跟住就系猪肉, 哗, 有点意想不到既juicy, 我甚至觉得比牛肉更好味~! 我下一次一定要再食 ^^除左肉类, 我地仲点左海鲜薄饼, 韩式米粉及石头锅饭, 样样都好好味, 特别系个锅饭, 饭够软又辣辣地, 天气冻既时候食特别好味~! 为左进一步暖身兼进保, 我地仲点埋 人参鸡汤!个汤都算做得唔错, 鸡好soft, 而且有好多糯米, 不过觉得人参味道唔够, 同系韩国时食既人参鸡汤有点差别...整体黎讲, 呢餐好好味, 闣后仲有糖水同水果送, 真系食得好饱~!!!下一次我要试大虾同鸡肉, 因为朋友话

真系好好味, 亦烧得好香~~!!
牛肋骨
非常juicy的猪肉
为左进一步暖身兼进保, 我地仲点埋 人参鸡汤!
下一次我要试大虾同鸡肉, 因为朋友话好好味的! ^^
2011-01-27
牛肋骨