2023-12-30 1459 浏览
圣诞节去尖沙咀睇灯饰打卡之前去咗旺角行街食饭先,圣诞西餐特别贵,就拣咗呢间唔会圣诞加价嘅餐厅食。我哋叫咗个二人套餐($256)加咗一个日式唐扬炸鸡小食($58)。二人套餐就包左1份吉列牛定食、1个忌廉咖喱牛肉乌冬同埋两个饮品。吉列牛定食嘅牛肉都几足料,一大块牛扒,都有成八九件。将吉列牛扒件放上去炉上面烧成自己钟意嘅生熟程度,再沾上酱汁食,我哋食到舔舔脷。牛肉质地几好,有咬口得嚟松化,如果想块牛扒再香啲可以加上牛油烧,咝食之前再加上黑松露酱,真系香气四溢,味道超级浓郁。另外牛肉沾上解辣沙律酱或者烧汁都有唔同风味,要来送饭一流。忌廉咖喱乌冬都系呢间店嘅signature,我哋牛魔王都系拣咗牛肉配料,如果想食其他肉,可以拣鸡肉。忌廉咖喱乌冬一上枱系全白色嘅,底下热辣辣嘅乌冬挂满咖喱酱汁,加上洋葱、西兰花粒、同埋牛肉粒,乌冬好惹味,而且带少少creamy好顺口。堂杨炸鸡份量都好足,热辣辣新鲜炸起外层劲酥脆,里面嘅鸡肉保持肉汁,就咁食已经好味。如果再沾上跟碟嘅芥末沙律酱就更加滋味,小小嘅Wasabi辣味配上甜甜嘅沙律酱味道。圣诞节𠮶日天气冻,我哋食呢个都好啱,对住个火炉慢慢烧牛扒,好温暖,又好食

圣诞节𠮶日天气冻,我哋食呢个都好啱,对住个火炉慢慢烧牛扒,好温暖,又好食,我哋都食得好满意。