2014-09-16 552 浏览
星期日中午同朋友喺旺角睇戏之前,行去通菜街揾午餐食,经过呢间出名芝士捞面既餐厅就入左去喇。餐厅既地点唔易揾,喺女人街既其中一边,都算几隐蔽。但附近其实都几多间好食既餐厅值得一试。星期日一点几黎讲,餐厅都算唔少人,好彩刚好有张空枱,我同朋友唔需要等位就可入座。虽然最出名既系芝士捞面,唔太钟意食芝士的我就叫左个香蒜牛柳粒捞面,再加一杯珍珠奶茶。侍应既服务态度都几好,我同我朋友谂左好耐嗌咩野饮佢地都一直喺隔黎等。牛柳粒捞面俾想像中普通。牛柳粒虽然都几林,蒜味都有,但唔算好香。而捞面既酱汁都几少,好似味道唔太够,整个面有少少干。不过个面既质感都唔错,唔会太硬或太林。另外珍珠奶茶加五蚊就有咁大杯,都几抵饮。珍珠奶茶都算不过不失,味道同珍珠质感都唔错。而且值得一赞既系份量十足,饮到好饱!

2014-09-14