2023-05-01 124 浏览
趁今日重系假期,梗系要约下朋友食好西啦,最近睇得韩剧多,突然好想食韩国野,好彩朋友都冇反对,最后决定左食辛安东元祖奶奶鸡。辛安东奶奶鸡话明镇店之宝,梗系唔系浪得虚名啦,一上菜嘅时候分量多到吓亲我同朋友,虽然我地嗌半只鸡,但其实已经好够食,每件鸡肉质非常嫩滑,加上特制既酱汁食到我地停唔到,除左鸡之外,重有其他配料,包括红萝卜、薯仔、翠肉瓜重有薯粉,每样食物都吸哂啲汁,而且好淋好好味,而薯粉亦都好弹牙添!我地今次嗌左小辣,已经觉得岩岩好,唔会比个辣抢哂啲味。芝士拉丝饭卷饭卷入面有酸萝卜、红萝卜、青瓜、火腿同蛋,饭卷嘅表面加左一层芝士,食落口感冇拉丝,但所以配料绝对冇偷功减料,呢到已经加哂分啦!而且卖相非常精美,岩哂打卡。巨锋提子梳打大大杯,劲解渴,而且又唔会死甜,夏天整返杯简直一流!

辛安东奶奶鸡

芝士拉丝饭卷

巨锋提子梳打
大大杯,劲解渴,而且又唔会死甜,夏天整返杯简直一流!