2024-05-03 9 浏览
听朋友讲系麦花臣球场对面有一间楼上舖叫Mobin,系一间墨西哥餐厅,好好味。今日我就约埋朋友一齐去食。 呢间墨西哥餐厅的入口虽然隐蔽,但是好容易揾。餐厅正在播放轻快嘅音乐,绿白色嘅配搭,好特别,特别大的玻璃窗,好有墨西哥情调。 服务员好殷勤咁介绍餐厅里面特色嘅菜式,我哋拣咗以下几种: 💗15香料肉松炒饭配煎蛋(辣)$115我哋拣咗野菌做配料,辣度是小辣烟熏香,系炒饭上面放咗一只煎蛋,炒饭有少少辣,好香,每一啖都可以品尝到15种香料嘅独特风味,好好味。 💗南乳版德国猪手紫酸菜芝士馅饼$88系馅饼内夹左德国猪手肉、紫酸菜和芝士,配上自家制嘅牛油果酱和蕃茄粒粒,一起食口感好丰富,我地非常喜欢。 💗纽约芝士蛋糕配自家制龙舌兰焦糖酱及云呢拿雪糕$68系芝士蛋糕上加焦糖酱一起焗,蛋糕微微暖,焦糖好脆,甜味更突出,再加上冰冻嘅云呢拿雪糕,一冷一热,好配合。 💗发酵水果气泡水(无酒精)$60用时令的水果和水果干制作,好特别,系饮嘅时候可以饮到粒粒水果肉,有菠萝味,气泡水好清新,好饮。 💗香料蜜糖柠檬姜汁气泡水(无酒精)$60鲜榨姜汁,再加上蜜糖柠檬汁和气泡水,甜甜酸酸微辣,多层次的味道,非常有特色。

服务员好殷勤咁介绍餐厅里面特色嘅菜式,我哋拣咗以下几种:

💗15香料肉松炒饭配煎蛋(辣)$115

💗南乳版德国猪手紫酸菜芝士馅饼$88