2023-11-07 1288 浏览
朋友喺呢边返工话呢边开咗一间新嘅cafe🤔呢度系就日式木系风格再加上型格嘅黑熊🐻呢个黑板好吸引,等我叫佢嘅必点菜式试吓先😏嘢食方便主菜轻食甜品同埋咖啡都有😋不过主要以咖啡同绿茶为主😳豚肉生姜定食🐷$88生姜有少辣,豚肉份量多,甜甜地,配上原身嘅洋葱,适合冬天暖胃🥰配菜有合桃粒同埋面豉汤~香草酱烟三文鱼意粉🐟$88香草酱好Creamy ,仲有新鲜三文鱼切成花嘅形状,每一条长通粉都沾满咗酱汁😋香蕉朱古力窝夫🍌🍫$88一定要趁热食!有外脆内松软嘅感觉,朱古力唔会太甜,配埋焦糖酱同香蕉,感觉依然轻盈,夹得好好😋士多啤梨乳酪馅蜜🍓$78成个感觉好清新同埋refresh ~主要系有啫喱水果同埋小丸子,只雪糕会系乳酪味雪糕,成件事好清新,好适合做饭后甜品💓黑熊芭菲🐻$88餐厅嘅黑熊意思系咖啡☕️,软雪糕奶滑,咖啡味唔算唔会太浓,又唔会太淡,恰到好处。另外呢个芭菲仲有咖啡冻!系我食过最出色嘅咖啡冻!配上其他配料,每一层都有惊喜✨Cold brew$58识饮一定饮cold brew,仲好有仪式感添,慢慢欣赏淡淡散发出嚟既咖啡香😎斑斓拿铁$42第一次试咁特别嘅latte,淡淡嘅斑斓香,味道清新✨总括而言,觉
朋友喺呢边返工话呢边开咗一间新嘅cafe🤔

呢度系就日式木系风格再加上型格嘅黑熊🐻

呢个黑板好吸引,等我叫佢嘅必点菜式试吓先😏

豚肉生姜定食🐷$88

香草酱烟三文鱼意粉🐟$88

香蕉朱古力窝夫🍌🍫$88

士多啤梨乳酪馅蜜🍓$78

黑熊芭菲🐻$88

Cold brew$58

斑斓拿铁$42
第一次试咁特别嘅latte,淡淡嘅斑斓香,味道清新✨
总括而言,觉得呢度嘅甜品同埋咖啡真系唔错,而且俾人一种清新嘅感觉又唔会话食完觉得好Heavy😌会再嚟嘅🖤
  • 香蕉朱古力牛角包窝夫
  • 黑熊芭菲
  • Cold  brew