2025-05-25
講到喺旺角搵個地方同班 friend 圍爐吹水,又想食得夠豪氣,任飲任食唔限時嘅話,呢間「麻甩爐海鮮雞煲私房菜」真真係個唔錯嘅選擇!佢哋嘅雞煲火鍋放題本身已經好吸引,仲要包埋無限暢飲酒精類同無酒精飲品,連雪糕雪條都係任食,真係抵到爛!今次我哋一行四人,個個都想食得滋補啲,所以每位加咗廿蚊,升級咗佢哋個「特濃花膠雞煲」!嘩,個煲一上枱,就聞到陣陣濃郁嘅雞湯香氣,湯底色澤金黃,睇落就知落足料!飲落啖啖都係骨膠原嘅精華,滋潤到呢!而且佢哋真係冇誇張,四人份量真係有一整隻雞喺入面,啲雞件又大嚿又滑溜,食落夠晒滿足!雖然雞煲放題本身已經有好多肉類可以打邊爐,但係見到隔離枱個「安格斯牛肉盛宴圈」個擺盤實在太吸睛,忍唔住加多一百八十八蚊升級咗!嘩,啲牛肉一嚟到真係冇令人失望,雪花分佈靚到好似藝術品咁,色澤紅潤,輕輕喺滾燙嘅湯底涮幾下就食得,入口嗰下,牛肉嘅香濃同嫩滑簡直係完美嘅結合,質素真係冇得彈!個牛肉圈仲有手切A5豐後牛、手切美國安格斯牛肉、手切頂級封門柳、A5和牛粒同安格斯牛肉粒,仲有薄切牛舌片,款款都咁高質,真係食到停唔到口!除咗雞煲同靚牛,個套餐仲送咗個「時令刺身拼盤」同埋「動L時令海鮮盛
除咗雞煲同靚牛,個套餐仲送咗個「時令刺身拼盤」同埋「動L時令海鮮盛宴」!啲刺身睇落都好新鮮肥美,而個海鮮盤就更加澎湃,有齊唔同種類嘅貝類同埋大蝦,最誇張嘅係啲蝦上枱嗰陣仲識郁㗎!🦐💨 生猛程度爆燈,食落口嗰種鮮甜彈牙嘅口感真係一流!
最最最正嘅係,佢哋旺角分店做緊「無限時任食任飲」優惠!⏰♾️ 唔單止任食咁多嘢,連啤酒、生啤、白酒都可以任飲 🍻,真係可以同班朋友慢慢嘆,吹水吹到天光都冇人趕你走!